PRIVATE

About Course

Tijdens vier bijeenkomsten gaan we in op: 1. Hoe kom je aan voldoende bronnen, waar is database-informatie te vinden, welke gesproken bronnen zijn waar te vinden? 2. Hoe verzamel je informatie en op welke manier kun je deze informatie ontsluiten / gebruiken? 3. Op welke manier ga je het verhaal vertellen: zeven verteltechieken naar keuze 4. Hoe kun je behalve foto- en/of videomateriaal met de data visuals maken bij je stadsgeschiedenis / biografie Tussen de bijeenkomsten in, stuur je eigen idee en uitwerking bij de stappen (1-4) in die van feedback worden voorzien.

Je docent en coach is Piet Kaashoek. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, Algemene Taalwetenschap (UvA) en was 40 jaar verbonden als taaldocent op Fontys Hogeschool Journalistiek (Tilburg) en auteur van meer dan 30 titels op het gebied van Nederlands, taal, datajournalistiek en diverse boeken: geschiedenis van Souvenir des Montagnards, een van de oudste mannenzangkoren van Nederland, IVF-boek (Intens verlangen naar een kind), over brandweerkorpsen in Loon op Zand, Regio Midden-Brabant, Waalwijk, Dongen, Gilze-Rijen, Baarle- Nassau.

Wie deelneemt begint met het insturen van een journalistiek thema waarbij de informatie moet worden gezocht tijdens de coaching.

Per bijeenkomst ben je gemiddeld 5 uur kwijt, met voorbereiding, bijeenkomsten volgen, werk insturen en feedback verwerken. Samen zo’n 20 uur tijdens de cursusduur. In de planning houden we rekening met tussenperiodes van twee weken. Aan het einde de cursus krijg je een certificaat.

De coaching kost € 435,-- Wie gebruik wil maken van persoonlijke, niet-groepsgebonden, begeleiding, betaalt een meerprijs. Samen met de docent maak je nadere afspraken en kun je in je eigen tempo aan het werk.

   

About Instructor

Profielfoto
Courses
1
0
Reviews
0
Students
20

Curriculum

Reviews

N.A

0 ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

No Reviews found for this course.

© Copyright 2021 Bureaucontext.nl