Cursus Nederlands op niveau B

Wat is het doel van Nederlands op niveau B?

De cursus Nederlands op niveau B borduurt voort op Nederlands op niveau A. Heb je problemen met langere teksten schrijven, zoals een scriptie, moeite met een rapport samenstellen of een verslag maken? In vier bijeenkomsten word je getraind in het produceren van langere teksten in correct, aantrekkelijk en leesbaar Nederlands.  Na de cursus weet je zeker dat je teksten begrijpelijk, toegankelijk, in het juiste genre en met de goede tone of voice zijn gemaakt. Bovendien is het product in correct Nederlands opgeschreven.

Tijdens vier bijeenkomsten gaan we  in op:

1. Opbouw, structuren en logica: voorwerk
2. Leesbaarheid, begrijpelijkheid: tips & trucs
3. Vorm en inhoud op elkaar afgestemd: samenhang
4. Eindredactie op de eindversie: correct Nederlands

Tussen de bijeenkomsten in, stuur je teksten in die van feedback worden voorzien.

Je docent en taalcoach  is Piet Kaashoek. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, Algemene Taalwetenschap (UvA) en was 40 jaar verbonden als taaldocent op Fontys Hogeschool Journalistiek (Tilburg) en auteur van  meer dan 30 titels op het gebied van Nederlands, taal, journalistiek en geschiedenis.

Wie deelneemt begint met een online quiz waarin je kennis en toepassingsvaardigheden worden getest. Op deze manier krijgt je docent inzicht met welke niveaus hij te maken heeft.

Per bijeenkomst ben je gemiddeld 5 uur kwijt, met voorbereiding, cursus volgen, werk insturen en feedback verwerken. Samen zo’n 20 uur tijdens de cursusduur. In de cursusplanning houden we rekening met tussenperiodes van twee weken.
Aan het einde de cursus krijg je een certificaat van het instituut. 

De cursus Nederlands op niveau B kost € 195,–  Wie gebruik wil maken van persoonlijke, niet-groepsgebonden, begeleiding, betaalt een meerprijs. Samen met de docent maak je nadere afspraken en kun je in je eigen tempo aan het werk. 

© Copyright 2021 Bureaucontext.nl